BunBak 2010.06.23. 15:20

Bűn Bak kerestetik

Régóta tervezem, hogy indítok egy saját blogot a saját magam, barátaim és a véletlenül erre tévedő olvasó szórakoztatására.

Sokat gondolkodtam, hogy milyen témában indítsam el, mert kis hazánk tele van jobbnál jobb vagy inkább a politikai semlegesség kedvéért balabbnál balabb témákkal. A végén megszületett az elhatározás és "Bűn Bak kerestetik" blogot indítok. Elsősorban politikai bűn bak keresés folyik az országban már 2-20-60-100-500-1000 éve!

Sajnos, ez a társasjáték nem csak 2-6 játékossal játszható egy asztalnál, Mi ezt össznép szintre emeltük és milliós nagyságrendű játékká fejlesztettük dobókocka és papír nélkül.

Az előbb leírtak igazolására egy kis visszatekintő:

Minden társadalomban szükség van, volt, lesz egy közös ellenségre, egy mumusra, egy boszorkányra, egy Zorbánra, egy Fletóra, akit lehet utálni, kibeszélni és port elverni rajta.

Magyarországon még 1700-as években is égettek boszorkányt! Oka bármi lehetett: idegen a faluban, más vallás, testi adottság.

Fontos része volt a cirkusznak, hogy nyilvánosan megsemmisítette a bajok okozóját. Az emberek egy időre megnyugodtak és azt érezték jobb lett. Persze a rossz időjárás, a járványok, a rossz termés, a gazdasági válság megismétlik önmagukat és egyszer mindennek vége lesz (most magyarországon is valami ilyesmit lehet tapasztalni).

A Bűn Bak blog indulásának is van felelőse, persze az nem én vagyok!

DE KI?

1. A kollégiám, mert nem végzik el helyettem a munkámat és a fizetésüket sem én kapom.

2. Torgyán József, mert nincs a parlamentben és nem mondja meg ki a hibás és nem mondja meg kimongyonle!

3. Kósa Lajos, mert olyat mondott amivel ~1.000.000 deviza hitelesnek okozott súlyos anyagi kárt!

4. Kövér László, mert középiskolában egy padban ült a mellette ülővel és csúnyán nézett rá.

5. A postás, mert háromszor csengetett és felébredtem rá.

BÁRKI, CSAK ÉN NEM!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bunbak.blog.hu/api/trackback/id/tr822104071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása